Tuinstijlen

Laat u inspireren door de tuinstijl die bij u past! Een tuinstijl is veelal bepalend voor de sfeer in uw tuin. Het is belangrijk om te bepalen in welke stijl u graag uw tuin wilt hebben, voordat begonnen wordt met het ontwerp van de tuin. GroenRijk Hoveniers kan iedere gewenste tuinstijl ontwerpen en realiseren. Hieronder ziet u de mogelijkheden van tuinstijlen die vaak worden toegepast, maar ook andere stijlen zijn mogelijk. Hierbij kunt u denken aan een plattelandstuin, tropische tuin, oosterse tuin, Engelse tuin, bostuin, et cetera.

Landelijke tuin

Bij een landelijke tuin is het belangrijk dat de overgang van de tuin naar het omringende landschap harmonieus is. Dat is de basis voor de stijl van de tuin en de toegepaste beplanting. Heel belangrijk in de landelijke tuin zijn de zichtlijnen, waardoor u kunt genieten van de tuin, terwijl u tegelijkertijd volop geniet van de omgeving.

Moderne tuin

De moderne tuin laat zich niet in een paar zinnen beschrijven. De eigentijdse vormgeving kenmerkt zich door strakke lijnen en vele kleuren groen. Grotere vakken beplanting van dezelfde soort, strakke hagen, grassen en veel grijstinten. De moderne tuin is onderhoudsvriendelijk ingericht en komt vaak terug bij een modern huis.

Mediterrane tuin

De mediterrane tuin is erg in opkomst. Dankzij verre vakanties naar zonnige oorden krijgen steeds meer mensen de drang om deze sfeer ook in hun eigen tuin te creëren. In de mediterrane tuin vindt u dan ook zachte, warmte pasteltinten, olijfbomen, palmen en vijgenbomen. Natuurlijk hebben we in Nederland niet zoveel zonuren als bijvoorbeeld in het zuiden van Frankrijk, maar met de juiste beplanting, materialen en kleuren krijgt u ook hier dat bijzondere, warme gevoel.

Familietuin

Een familietuin is, zoals de naam al doet vermoeden, geschikt voor het hele gezin. Een plek waar iedereen zich thuis voelt. Met ruimte om te spelen voor de kinderen en een gezellige plek om met familie en vrienden samen te zijn. Een ruim terras als functionele basis, een stevig gazon voor de kinderen om te spelen, een mooie border met een variatie aan planten en een buitenkeuken om de familietuin een tweede (t)huis te maken.

Stadstuin

De grootte van een tuin is voor GroenRijk Hoveniers niet van belang. Het ontwerpen van kleine stadstuinen doen we graag. We houden rekening met de kleine oppervlakte, maar zorgen ervoor dat u zich helemaal thuis voelt. Door het gebruik van verschillende materialen en de juiste planten creëren we een prettige sfeer en een tuin die het hele jaar door stevig blijft staan.

GroenRijk Hoveniers ontwerpt en realiseert de tuin die u voor ogen heeft. Niet voor niets is onze slogan ‘Uw tuin, onze passie!’. Heeft u een andere stijl in gedachten dan de stijlen die hierboven genoemd zijn? Geen enkel probleem. Bij GroenRijk Hoveniers is alles mogelijk.

Wilt u meer informatie over de verschillende tuinstijlen? Neem dan direct contact met ons op. Uiteraard bent u ook, zeven dagen per week, van harte welkom in ons tuincentrum in Zwanenburg waar u een zeer uitgebreid assortiment vindt voor uw tuin én uw huis.