Beplantingsplan

Een tuin ontwerpen is niet hetzelfde als het maken van een beplantingsplan. Vergelijk het met het bouwen van een huis: nadat de bouw is afgerond moet het huis nog worden ingericht. Dat is bij een tuin hetzelfde. Een tuin krijgt persoonlijkheid met de juiste beplanting. Om een goed beplantingsplan te kunnen realiseren is veel creativiteit en plantenkennis nodig. Van Beem Hoveniers is specialist in het realiseren van tuinen: van tuinontwerp tot het maken van beplantingsplannen.

Eindeloos veel mogelijkheden

Iedere tuineigenaar heeft zijn eigen wensen en behoeften. En elke tuin zijn eigen grondsoort. Daardoor is ook geen enkel beplantingsplan hetzelfde. Wat wel altijd hetzelfde is, is dat we bij het maken van een beplantingsplan beginnen bij u: wat zijn uw wensen? Daarnaast wordt gekeken naar de grondsoort: welke planten groeien bij u het beste? Maar ook de stand van de zon en de hoeveelheid wind in uw tuin wordt bekeken. En uiteraard wordt de bestaande beplanting ook meegenomen: wat kan blijven staan, wat moet eventueel worden verplaatst en welke planten kunnen weg? Het maken van een beplantingsplan vraagt om gedegen kennis. Deze kennis heeft Van Beem Hoveniers in huis.

Beplanting voor alle seizoenen

Uw tuin is niet alleen in de lente of in de zomer een plek om te genieten. Ook in de herfst en zelfs in de winter wilt u zich thuis voelen in uw tuin en moet er iets te zien zijn. 

De lente: het seizoen van groei en bloei. In een beplantingsplan vindt u dan ook zeker bollen terug. Van in januari bloeiende sneeuwklokjes tot in mei bloeiende narcissen. Daarnaast is er keuze uit diverse vroegbloeiende vaste planten, heesters en bomen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een beplantingsplan of een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.