Tuinaanleg

Bent u op zoek naar een betrouwbare hovenier die oog voor detail heeft bij het aanleggen van uw tuin? Dan bent u bij Van Beem Hoveniers op het juiste adres! Van Beem Hoveniers heeft alle specialismen in huis voor het perfect aanleggen van uw tuin, zodat u er jarenlang plezier van heeft.

Van Beem Hoveniers is al sinds 1901 dé groenfamilie van de regio en we staan al jaren bekend om onze vakkundige manier van werken, persoonlijke aanpak en een hecht team van hoveniers. We hebben alle specialismen in huis voor een complete tuinaanleg. Van grote tot kleine tuinen, wij realiseren uw droomtuin. Een mooi aangelegde tuin is namelijk het visitekaartje van uw woning.

Stap voor stap

Een tuin aanleggen doen we volgens een gefaseerde aanpak. We starten het tuinproject in onze 10.000m² showroom. Hier bespreken we uw wensen en laten we onze producten en materialen zien. U kunt tijdens dit adviesgesprek aangeven of u tegen betaling een 3D tuinontwerp door onze ervaren tuinontwerpers wilt laten maken. Na dit adviesgesprek gaan we aan de slag met het uitwerken van uw offerte, die we vervolgens bespreken in onze showroom samen met het eventueel gemaakte 3D tuinontwerp. 

Zodra de offerte en het 3D tuinontwerp besproken zijn komt onze hovenier bij u op locatie om naar de bodemgesteldheid, zon inval en zichtlijnen met de omgeving te kijken. Uw tuin zal opgemeten worden en er zal van de huidige situatie nog een aantal foto’s gemaakt worden. Bij deze afspraak wordt ook de exacte locatie van alle producten bepaalt. 

We gaan met uw tuinproject van start zodra de materialen binnen zijn en de plaatsingsdata gearriveerd is. We starten met het leeghalen van de tuin, waarbij de oude materialen worden afgevoerd, de tuin wordt afgegraven en wordt geëgaliseerd. Na deze fase kunnen we met de nieuwe materialen aan de slag; denk hierbij aan het leggen van de bestrating, het plaatsen van een schutting, het plaatsen van een tuinhuis, het aanleggen van borders en het plaatsen van mooie In-lite tuinverlichting. Als laatste gaan de plantenspecialisten uw tuin aankleden met mooie, kleurrijke beplanting. Op de afgesproken dag wordt uw tuin opgeleverd, waarna u kunt genieten van uw droomtuin.

3D tuinontwerp

Om het voorstel voor de aanleg van uw droomtuin nog levendiger te maken, kunnen onze ervaren tuinontwerpers een 3D tuinontwerp voor u maken. Wij bespreken met u de wensen, passen onze kennis toe en werken aan de hand daarvan het ontwerp uit. Naast het 3D tuinontwerp en de tuinfilm kunt u het ontwerp uitbreiden met een matenplan, materiaallijst en beplantingsplan.

We projecteren het gemaakte 3D tuinontwerp voor u op groot scherm in onze bioscoop. Doordat u virtueel door uw nieuwe tuin wandelt, beleeft u uw tuin alsof u er midden in staat. We simuleren verschillende tijdstippen; in de volle zon, maar ook bij schemering en in het donker. Zo kunt u meteen het effect van het gemaakte verlichtingsplan bekijken.

Complete tuin of kleine aanpassingen: de keuze is aan u

Natuurlijk bepaalt u zelf of u uw volledige tuin door Van Beem Hoveniers laat aanleggen of dat u een deel van de aanleg uitbesteedt. Wij hebben alles in huis om uw tuin tot in de puntjes aan te leggen: van planten tot bestrating, van verlichting tot erfafscheiding. Maar we kunnen u ook ondersteunen bij het inrichten van de tuin met meubilair, een zwemvijver of een buitenkeuken. In onze showroom in Zwanenburg vindt u alles onder één dak: een 10.000m² overdekte showroom. U kunt op uw gemak ons zeer uitgebreide assortiment komen bekijken.

De ceremoniemeester van uw tuin

Wanneer u uw tuin laat aanleggen door Van Beem Hoveniers krijgt u een vast aanspreekpunt in de vorm van een regisseur die met alle specialisten in contact blijft staan. Deze regisseur is als het ware de ceremoniemeester van uw tuinaanleg die ervoor zorgt dat de verschillende fases probleemloos op elkaar worden afgestemd. Niet alleen tijdens de aanleg van de tuin, maar ook daarna. En dat werkt wel zo prettig.

Vakbekwame hoveniers

Bij Van Beem Hoveniers heeft u één aanspreekpunt voor uw gehele tuinproject. Wij hebben een hecht team van hoveniers met ruime ervaring. Zij werken vakkundig en hebben veel plantenkennis. Onze hoveniers gebruiken professionele machines en de beste materialen. En zoals vanzelfsprekend zorgen ze bij elke klus dat het tuinproject naar volle tevredenheid afgerond wordt.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van tuinaanleg? Of over het aanpassen van uw bestaande tuin? Vul dan direct het contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.