Zelf een tuinontwerp maken?
Gebruik onze gratis online design software

Een gratis tekenprogramma waarmee u zelf een professioneel tuinontwerp kunt maken? Dat bestaat!  Met de online design software op onze site kan iedereen prachtige 3D tekeningen maken en zo zijn eigen tuin ontwerpen. Met de ingebouwde planten- en materialenbibliotheek kunt u naar hartenlust combineren en verschillende tuinontwerpen uitproberen. De 3D-functie geeft u vervolgens een goede indruk hoe uw tuinontwerp er in het echt uit zal zien. Een inspirerende manier om te ontdekken welke mogelijkheden uw tuin biedt.

Tuinontwerp voorbeelden

Ons tuinontwerpprogramma bevat niet alleen een grote bibliotheek met realistisch weergegeven producten, maar ook een aantal kant-en-klare voorbeeldtuinen. Daarmee kunt u een bestaand ontwerp kiezen dat min of meer aansluit bij de afmetingen van uw tuin, om dat vervolgens op details aan te passen. Het hergebruik van een bestaand professioneel tuinontwerp is een handige ‘sluiproute’ voor een nóg sneller resultaat.

Snel een offerte voor uw droomtuin

Het mooie van onze 3D tuinontwerp-software is dat het gekoppeld is aan onze eigen bibliotheek met alle artikelen die u kunt gebruiken om uw tuin op te bouwen en te verfraaien. U kunt dus aan het einde van het ontwerpproces uw persoonlijke tuinontwerp gebruiken om bij ons een offerte aan te vragen. En natuurlijk hebt u ook meteen een checklist van de materialen en planten die u nodig hebt voor uw zelf ontworpen droomtuin.

Second opinion voor uw tuinontwerp

Een esthetisch ontwerp maken is één ding. Een tuin ontwerpen die het ook in de praktijk ‘goed doet’ is een tweede. Planten zijn geen meubels, die gewoon blijven staan zoals je ze neer zet. Een tuin leeft, planten veranderen per seizoen en zullen in de jaren ook groeien en veranderen. Een schattig decoratief boompje in een hoek kan over enkele jaren een serieuze concurrent worden als het gaat om de zon op uw terras. En die prachtige volle struik verliest zijn bladeren zodat hij uw privacy alleen verzekert in de zomer. Sommige planten leven op van elkaars nabijheid, andere worden zelfs ziek als je ze naast elkaar zet! Kortom, zelfs als u zelf een compleet tuinontwerp gemakt hebt, kan het een goed idee zijn om er óók nog even een expert naar te laten kijken.

Samen uw tuin ontwerpen

Een andere mogelijkheid is toepassing van de online tuinontwerp-software als ‘schetsblok’. U voert alleen de grove contouren van uw tuin in, bewaart het conceptontwerp en vult in overleg met een van onze tuinarchitecten de details in. Wij helpen u graag om te komen tot een perfect eindresultaat.

Kom langs voor inspiratie in ‘real life’

De virtuele realiteit van garden design software ziet er al best echt uit. Maar er gaat natuurlijk niks boven ‘the real thing’. Wist u dat wij tientallen modeltuinen hebben en dat onze binnen- en buitenshowroom 7 dagen per week geopend is? Kom gerust een kijken naar bomen, struiken, planten, sierbestrating, tuinmeubels, veranda’s, zonneschermen en nog vele meer op ware grootte in ons tuincentrum in Zwanenburg. Dat u wellicht herkent van de televisie, want wij zijn ‘hofleverancier’ van tuinontwerp-koning Rob Verlinden. U vindt ons tuincentrum in Zwanenburg, makkelijk bereikbaar vanuit de Randstad.