Hydroblob infiltratieput, ideale drainage, afvoergoot voor afwatering van uw tuin

Met de toenemende regenval in ons land is de hydroblob infiltratieput een ideaal systeem voor het regenbestendig maken van uw tuin. Dit is aan de ene kant handig omdat u met goede drainage grote plassen of drassige gedeelten voorkomt, en aan de andere kant is het goed omdat u met hydroblob het kostbare regenwater in de grond onder uw tuin laat infiltreren, in plaats van het weg te sluizen naar het riool. Met name in de stedelijke omgeving, waar veel grondoppervlakte bestraat is, helpt het hydroblob systeem bij een beter regenwatermanagement. U draagt bij aan het ‘waterproof’ maken van uw gemeente.

 

Klaar voor hoosbuien

 

We zien steeds vaker dat in woongebieden bij extreme hoosbuien (die door de klimaatverandering steeds vaker voorkomen) de riolering het plotselinge aanbod regenwater niet aan kan. De putten stromen over en de straat staat blank. Dat komt doordat overal asfalt en stoeptegels de aarde bedekken, zodat water niet meer in de grond kan zakken. Het kan alleen maar over het verharde oppervlakte wegstromen tot het een put vindt. Dit is de reden dat bij nieuwbouwhuizen de regenwaterpijpen niet meer op de straat of het riool mogen lozen. Dit relatief schone water moet in ondergrondse tanks opgeslagen worden, uitvloeien over open grond of via een van het riool losgekoppeld circuit afgevoerd worden.

 

Maak uw tuin waterproof met hydroblob

 

Het water dat in uw tuin regent, moet in de grond kunnen infiltreren. Daarom is het belangrijk een goed drainagesysteem aan te leggen. Bijvoorbeeld door tussen verhard terras en gazon een strook met een ‘afvoergoot’ met absorberende hydroblob infiltratieblokken aan te brengen. Het water van het terras kan dan direct in het hydroblob systeem wegzakken, en wordt aansluitend langzaam afgegeven aan de grond. Hierdoor hebt u dus langere tijd profijt van de regenval, en hoeft u minder vaak te sproeien.

 

Afvoergoot tuin-drainage aanleggen

 

Als officieel Hydroblob dealer zijn wij door Hydroblob zelf opgeleid in de juiste toepassing van dit revolutionaire drainagesysteem. Wij kunnen u dus niet alleen adviseren over de juiste aantal infiltratieblokken voor uw specifieke tuin, maar eventueel ook het complete Hydroblob-systeem voor u installeren.

 

Wat kost een infiltratieput aanleggen?

 

Als professioneel hoveniersbedrijf zijn wij gék op het optimaliseren van tuinen, zowel boven als onder de grond. Wij zien het als een uitdaging om in elke situatie de juiste toepassing te vinden, dus ook als het gaat om het aanleggen van drainage. De kosten hangen helemaal af van het oppervlak van uw tuin en de gesteldheid van de bodem. Wij maken graag een offerte voor de kosten van het aanleggen van goede afwatering in uw tuin (inclusief het piekfijn herstellen van uw gazon en beplanting). Neem contact op voor een afspraak!

 

GardenLux Hydroblob Magazine