Het hoveniersbedrijf voor het aanleggen van uw tuin in de regio van Hoofddorp

Van Beem Hoveniers is uw hoveniersbedrijf voor alle soorten tuinaanleg. Van het aanleggen van uw tuin en/of renoveren van uw oude tuin d.m.v. het gebruik van de materialen die in uw tuin aanwezig zijn, tot het compleet opnieuw inrichten van uw tuin met nieuwe materialen. Het hoveniersbedrijf Van Beem Hoveniers verzorgt graag uw gehele tuinproject.

Onze werkwijze

Het traject van een tuin aanleggen is niet alleen een kwestie van bestrating en beplanting aanleggen, daar zit een heel plan achter. We starten daarom het tuinproject met een bezoek aan onze showroom, zodat we uw wensen kunnen bespreken en onze materialen en producten kunnen laten zien. Bij dit adviesgesprek kunt u aangeven of u tegen betaling een 3D tuinontwerp door ons wilt laten maken. Na dit adviesgesprek gaan we de offerte voor u uitwerken, die we vervolgens bespreken in onze showroom samen met het eventueel gemaakte 3D tuinontwerp.

Ook komt onze hovenier bij u op locatie voor het inmeten van de tuin. Bij deze afspraak wordt onder andere de exacte locatie van alle producten bepaalt, en zal er gekeken worden naar de bodemgesteldheid, zoninval en zichtlijnen met de omgeving.

Zodra de materialen binnen zijn en de plaatsingsdata gearriveerd is kunnen we met het project in de tuin van start gaan. We beginnen met het leeghalen van de tuin, waarbij de oude materialen worden afgevoerd, de tuin wordt afgegraven en wordt geëgaliseerd. Vervolgens kunnen we met de nieuwe materialen aan de slag gaan; denk hierbij aan de bestrating, het plaatsen van een schutting, borders enz. Nadat deze fase is afgerond wordt de tuin aangekleed met eventueel gras en beplanting. Op de afgesproken dag wordt uw tuin opgeleverd, waarna u kunt genieten van uw droomtuin.

3D tuinontwerp

Een tuin aanleggen begint bij de basis: een goed tuinontwerp. Wij luisteren naar uw wensen, geven uw wensen vorm en vanuit daar ontwerpt ons ervaren team van tuinontwerpers uw 3D tuinontwerp. Uw wensen zijn de basis voor een goed 3D ontwerp, wij kunnen onze creativiteit en vakkennis daaraan toevoegen. Naast het 3D tuinontwerp en de tuinfilm kunt u het ontwerp uitbreiden met een matenplan, materiaallijst en beplantingsplan.

We presenteren het gemaakte 3D tuinontwerp in onze bioscoop in de showroom. Doordat u virtueel door uw nieuwe droomtuin wandelt, beleeft u uw tuin alsof u er midden in staat. We simuleren verschillende tijdstippen; in de volle zon, met schemering en in het donker. Zo kunt u goed het effect van het gemaakte verlichtingsplan bekijken.

 

Tuinverlichting

Tuinverlichting is een belangrijk sfeerelement om uw tuin ook in de avonduren optimaal tot zijn recht te doen komen. Wij verkopen de moderne tuinverlichting-systemen van het A-merk In-Lite, met naast ingebouwde en los te plaatsen grondspots ook staande lampen, wandlampen en opbouwlampen. Dit alles wordt aangestuurd met een modern systeem dat u in staat stelt de tuinverlichting in groepen in te schakelen.

Hoe gaat het maken van een verlichtingsplan in zijn werking?

U heeft bij ons de mogelijkheid om een verlichtingsplan te laten opstellen, zodat u optimaal gebruik maakt van de sterke punten van uw tuin. Bij het maken van een verlichtingsplan brengen we samen met u in kaart welke onderdelen van de tuin verlicht moeten worden. Verder bepaalt de hovenier in samenspraak met u welke sfeer u wilt creëren en verwerkt dit in het verlichtingsplan. 

Zodra er besloten is op welke plekken in de tuin verlichting moet komen, gaan we per element bepalen wat de functie hiervan is en wat voor licht hier het beste past. Zo kan er gekozen worden om sfeervol te verlichten, maar er kan ook voor gekozen worden om elementen in de tuin te accentueren. In het laatste geval is er vaak een hogere intensiteit nodig.  

Als de functie van de verlichting per onderdeel bepaald is gaan we per onderdeel na welk type armatuur u wilt toepassen. Met grondspots kan er gemakkelijk iets gemarkeerd of uitgelicht worden vanaf de grond. Voor het sfeervol oplichten van een border of oprit, is een staande lamp uitermate geschikt. Wandlampen kunnen goed ingezet worden voor het verlichten van een muur of schutting.

Beplantingsplan

Een tuin krijgt persoonlijkheid met de juiste beplanting. Om een goed beplantingsplan op te kunnen stellen is veel creativiteit en plantenkennis nodig, deze kennis heeft Van Beem Hoveniers. Wij beginnen met een beplantingsplan door eerst naar uw wensen te luisteren. Verder wordt er gekeken naar de grondsoort: welke planten groeien bij u het beste? Maar ook de stand van de zon en de hoeveelheid wind in uw tuin wordt bekeken. En natuurlijk bespreken we welke van de huidige beplanting kan blijven staan en welke beplanting verwijderd moet worden.

Het 3D tuinontwerp is een perfecte basis voor het beplantingsplan. Het beplantingsplan bestaat namelijk uit een tekening waar de plek van de beplanting staat aangegeven. Ook behoort bij het beplantingsplan een plantlijst. De plantlijst geeft een overzicht van het aantal gebruikte planten per soort. 

Vakbekwame hoveniers

Wij houden van een persoonlijke aanpak, daarom heeft u bij ons één aanspreekpunt voor uw gehele tuinproject. Wij hebben een hecht team van vakbekwame hoveniers met vele jaren ervaring. Onze hoveniers werken professioneel en vakkundig en beschikken over veel plantenkennis. Zij zorgen er dan ook graag voor dat alles zorgvuldig en perfect afgewerkt is, en laten alles netjes achter als ze klaar zijn.

De ervaring van onze klanten

Het hoveniersbedrijf Van Beem Hoveniers scoort een gemiddeld klantcijfer van 9,4! Bekijk onze reviews via https://klantenvertellen.nl/referenties/mooieverandas_nl/.

Bezoek onze overdekte 10.000m² showroom

Het hoveniersbedrijf Van Beem Hoveniers zit gevestigd in Van Beem. Van Beem heeft een overdekte showroom van 10.000m² gevestigd in Zwanenburg, nabij Schiphol. In onze showroom vindt u een uitgebreid assortiment van onze producten en materialen. Maak een afspraak via het contactformulier met de specialisten van Van Beem Hoveniers of kom langs in onze showroom om u te laten inspireren.

Neem contact op of maak een afspraak

Bent u op zoek naar een hovenier voor het aanleggen van uw tuin en woont u in (de omgeving van) Hoofddorp? Vul uw gegevens in via het contactformulier ‘maak een afspraak’, zodat wij contact met u kunnen opnemen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij zijn 7 dagen per week geopend en bereikbaar via 020 497 4662.