Het hoveniersbedrijf voor het aanleggen van uw tuin in de regio van Heemstede

Bent u op zoek naar een hovenier die uw droomtuin perfect kan aanleggen? Zoek dan niet verder. Bij het hoveniersbedrijf Van Beem Hoveniers vindt u deskundige hoveniers die van uw tuin uw droomtuin kunnen maken. Van Beem Hoveniers is al sinds 1901 dé groenfamilie van de regio en heeft alle specialismen in huis voor een complete tuinaanleg.

Onze werkwijze

Om uw tuin perfect naar uw wensen aan te leggen doorlopen we een aantal vaste stappen. We starten het tuinproject in onze showroom. Hier zullen wij uw wensen bespreken en kunnen wij onze producten en materialen laten zien. Tijdens dit adviesgesprek kunt u aangeven of u tegen betaling een 3D tuinontwerp door ons wilt laten maken. Na dit adviesgesprek gaan we de offerte voor u uitwerken, die we vervolgens bespreken in onze showroom, samen met het eventueel gemaakte 3D tuinontwerp.

Uw tuin zal opgemeten worden en er zal van de huidige situatie foto’s gemaakt worden. Ook komt onze hovenier bij u op locatie om naar de bodemgesteldheid, zon inval en zichtlijnen met de omgeving te kijken. Verder wordt bij deze afspraak de exacte locatie van alle producten bepaalt.

Zodra de materialen binnen zijn en de plaatsingsdata gearriveerd is kunnen we met het project in de tuin van start gaan. We beginnen met het leeghalen van de tuin, waarbij de oude materialen worden afgevoerd, de tuin wordt afgegraven en wordt geëgaliseerd. Vervolgens kunnen we met de nieuwe materialen aan de slag gaan; denk hierbij aan de bestrating, het plaatsen van een schutting, border enz. Nadat deze fase is afgerond wordt de tuin aangekleed met eventueel gras en beplanting. Op de afgesproken dag wordt uw tuin opgeleverd, waarna u direct kunt genieten van uw nieuwe tuin. 

 

3D tuinontwerp

Uw nieuwe tuin virtueel al bekijken door middel van een 3D tuinontwerp, zonder dat uw tuin nog aangelegd is? Bij Van Beem Hoveniers heeft u de mogelijkheid om een 3D tuinontwerp te laten maken door ons ervaren team van tuinontwerpers. We zullen met u de wensen bespreken en ontwerpen aan de hand daarvan het tuinontwerp waar u altijd al van gedroomd heeft. Naast het 3D tuinontwerp en de tuinfilm kunt u het ontwerp uitbreiden met een matenplan, materiaallijst en beplantingsplan.

We presenteren in onze showroom uw 3D tuinontwerp op groot scherm in onze bioscoop. U wandelt virtueel door uw nieuwe droomtuin, waarbij wij verschillende tijdstippen kunnen simuleren. Zo ziet u goed het effect van het gemaakte verlichtingsplan in de volle zon, bij schemering maar ook in het donker.

Tuinverlichting

Om uw tuin, terras of balkon echt tot leven te brengen, kunt u een belangrijk sfeerelement in uw tuin toepassen, namelijk tuinverlichting. Verlichting in de tuin is vaak niet het eerste onderdeel van de tuininrichting waar u aan zult denken. Tuinverlichting maakt echter wel het verschil. Het is een belangrijk sfeerelement om uw tuin ook in de avonduren optimaal tot zijn recht te doen komen. Wij verkopen de moderne tuinverlichting-systemen van het A-merk In-Lite, met naast ingebouwde en los te plaatsen grondspots, ook staande lampen, wandlampen en opbouwlampen. Dit alles wordt aangestuurd met een modern systeem dat u in staat stelt de tuinverlichting in groepen in te schakelen.

Hoe gaat het maken van een verlichtingsplan in zijn werking?

Bij Van Beem Hoveniers heeft u de mogelijkheid om een verlichtingsplan op te laten stellen, zodat u optimaal gebruik maakt van de sterke punten in uw tuin. Bij het maken van een verlichtingsplan brengen we samen met u in kaart welke onderdelen van de tuin verlicht moeten worden. Verder bepaalt de hovenier in samenspraak met u welke sfeer u wilt creëren en verwerkt dit in het verlichtingsplan. 

Zodra we samen gekeken hebben op welke plekken in de tuin verlichting moet komen, gaan we per element bepalen wat de functie hiervan is en wat voor licht hier het beste past. Zo kan er voor gekozen worden om sfeervol te verlichten, maar er kan ook voor gekozen worden om elementen in de tuin te accentueren. Bij elementen accentueren is er vaak een hogere intensiteit nodig. 

Als de functie van de verlichting per onderdeel bepaald is gaan we per onderdeel na welk type armatuur u wilt toepassen. Met grondspots kan er gemakkelijk iets gemarkeerd of uitgelicht worden vanaf de grond. Voor het sfeervol oplichten van een border of oprit, is een staande lamp uitermate geschikt. Wandlampen kunnen goed ingezet worden voor het verlichten van een muur of schutting.

Beplantingsplan

U kunt uw eigen identiteit terug laten komen in uw tuin, door met de juiste beplanting uw tuin persoonlijk te maken. Om een goed beplantingsplan op te kunnen stellen is veel creativiteit en plantenkennis nodig. Het hoveniersbedrijf GroenRijk van Beem heeft deze kennis. We beginnen met een beplantingsplan door eerst naar uw wensen te luisteren. Vervolgens wordt er gekeken naar de grondsoort: welke planten groeien bij u het beste? Ook zal er gekeken worden naar verschillende factoren in uw tuin, zoals de stand van de zon en de hoeveelheid wind. En zal er besproken worden welke van de huidige beplanting kan blijven staan en welke verwijderd moet worden.

De beste basis voor het beplantingsplan is het tuinontwerp. Het beplantingsplan bestaat namelijk uit een tekening waar de plek van de beplanting staat aangegeven. Een plantlijst behoort ook tot het beplantingsplan. De plantlijst geeft een overzicht van het aantal gebruikte planten per soort.

Vakbekwame hoveniers

Om uw tuinproject zo goed mogelijk te laten verlopen, heeft u bij ons één aanspreekpunt voor uw gehele tuinproject. Wij hebben een hecht team van vakbekwame hoveniers met ruime ervaring. Onze hoveniers werken volgens de nieuwste methodes en met professionele machines. Zij zorgen er altijd voor dat uw tuin perfect is aangelegd en afgewerkt. Ook zullen onze hoveniers alles netjes achter laten als ze klaar zijn.

De ervaring van onze klanten

Het hoveniersbedrijf Van Beem Hoveniers scoort een gemiddeld klantcijfer van 9,4! Bekijk onze reviews via https://klantenvertellen.nl/referenties/mooieverandas_nl/.

Bezoek onze overdekte 10.000m² showroom

Het hoveniersbedrijf Van Beem hoveniers zit gevestigd in Van Beem. Van Beem heeft een overdekte showroom van 10.000m² gevestigd in Zwanenburg, nabij Schiphol. In onze showroom vindt u een uitgebreid assortiment van onze producten en materialen. Maak een afspraak via het contactformulier met de specialisten van Van Beem Hoveniers of kom langs in onze showroom om u te laten inspireren.

Neem contact op of maak een afspraak

Bent u op zoek naar een hovenier voor het aanleggen van uw tuin en woont u in (de omgeving van) Heemstede? Vul uw gegevens in via het contactformulier  ‘maak een afspraak’, zodat wij contact met u kunnen opnemen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij zijn 7 dagen per week geopend en bereikbaar via 020 497 4662.