Het hoveniersbedrijf voor het aanleggen van uw tuin in de regio van Haarlem

Bent u op zoek naar een betrouwbare hovenier die oog voor detail heeft bij het aanleggen van uw tuin? Dan bent u bij Van Beem Hoveniers op het juiste adres! Wij staan al jaren bekend om onze vakkundige manier van werken, persoonlijke aanpak en een hecht team van hoveniers.

Van Beem Hoveniers is al sinds 1901 dé groenfamilie van de regio en heeft alle specialismen in huis voor een complete tuinaanleg. Van grote tot kleine tuinen, wij realiseren uw droomtuin.

Onze werkwijze

Een perfect aangelegde tuin zorgt ervoor dat uw huis nog mooier uitkomt. Om uw tuin perfect aan te leggen naar uw wensen, starten we het tuinproject in onze showroom. Hier bespreken we uw wensen en laten we onze producten en materialen zien. U kunt tijdens dit adviesgesprek aangeven of u tegen betaling een 3D tuinontwerp door ons wilt laten maken. Na dit adviesgesprek gaan we de offerte voor u uitwerken, die we vervolgens bespreken in onze showroom, samen met het eventueel gemaakte 3D tuinontwerp.

Ook komt onze hovenier bij u op locatie om naar de bodemgesteldheid, zon inval en zichtlijnen met de omgeving te kijken. Uw tuin zal opgemeten worden en er zal van de huidige situatie nog een aantal foto’s gemaakt worden. Bij deze afspraak wordt ook de exacte locatie van alle producten bepaalt.

We gaan van start met het project in de tuin als de materialen binnen zijn en de plaatsingsdata gearriveerd is. We beginnen met het leeghalen van de tuin, waarbij de oude materialen worden afgevoerd, de tuin wordt afgegraven en wordt geëgaliseerd. Als deze fase klaar is kunnen we met de nieuwe materialen aan de slag gaan; denk hierbij aan de bestrating, het plaatsen van een schutting, borders enz. Vervolgens wordt de tuin aangekleed met eventueel gras en beplanting. Op de afgesproken dag wordt uw tuin opgeleverd, waarna u kunt genieten van uw droomtuin.

3D tuinontwerp

Om het voorstel voor de aanleg van uw droomtuin nog levendiger te maken, kunnen onze ervaren tuinontwerpers een 3D tuinontwerp voor u maken. Wij bespreken met u uw wensen, passen onze kennis toe en werken aan de hand daarvan het ontwerp uit. Naast het 3D tuinontwerp en de tuinfilm kunt u het ontwerp uitbreiden met een matenplan, materiaallijst en beplantingsplan.

We projecteren het gemaakte 3D tuinontwerp voor u op groot scherm in onze bioscoop. Doordat u virtueel door uw nieuwe tuin wandelt, beleeft u uw tuin alsof u er midden in staat. We simuleren verschillende tijdstippen; in de volle zon, maar ook bij schemering en in het donker. Zo kunt u meteen het effect van het gemaakte verlichtingsplan bekijken.

Tuinverlichting

Met buitenverlichting geniet u het hele jaar door van uw tuin. Het is een belangrijk sfeerelement in de tuin, en zorgt ook nog voor een veilige woonomgeving. Door tuinverlichting laat u ook in de avonduren uw tuin optimaal tot zijn recht komen. Wij verkopen de moderne tuinverlichting-systemen van het A-merk In-Lite, met naast ingebouwde en los te plaatsen grondspots ook staande lampen, wandlampen en opbouwlampen. Dit alles wordt aangestuurd met een modern systeem dat u in staat stelt de tuinverlichting in groepen in te schakelen.

Hoe gaat het maken van een verlichtingsplan in zijn werking?

Wilt u graag een verlichtingsplan laten opstellen, zodat u optimaal gebruik kunt maken van de sterke punten van uw tuin. Bij Van Beem Hoveniers heeft u deze mogelijkheid. Bij het maken van een verlichtingsplan brengen we samen met u in kaart welke onderdelen van de tuin verlicht moeten worden. Verder bepaalt de hovenier in samenspraak met u welke sfeer u wilt creëren en verwerkt dit in het verlichtingsplan. 

Zodra we samen gekeken hebben op welke plekken in de tuin verlichting moet komen, gaan we per element bepalen wat de functie hiervan is en wat voor licht hier het beste past. Zo kan er voor gekozen worden om sfeervol te verlichten, maar er kan ook voor gekozen worden om elementen in de tuin te accentueren. Bij het accentueren van elementen is er vaak een hogere intensiteit nodig. 

Als de functie van de verlichting per onderdeel bepaald is, gaan we per onderdeel na welk type armatuur u wilt toepassen. Met grondspots kan er gemakkelijk iets gemarkeerd of uitgelicht worden vanaf de grond. Voor het sfeervol oplichten van een border of oprit, is een staande lamp uitermate geschikt. Wandlampen kunnen goed ingezet worden voor het verlichten van een muur of schutting.

Beplantingsplan

Uw persoonlijkheid terugzien in uw tuin? Dat kan met de juiste beplanting. Om een goed beplantingsplan te kunnen realiseren is veel plantenkennis en creativiteit nodig. Wij kunnen een gedetailleerd beplantingsplan voor u maken, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Wij luisteren naar uw wensen en vervolgens bekijken we de mogelijkheden. Wij kijken naar de sfeer die u wilt creëren, en welke planten bij u het beste groeien. De stand van de zon en de hoeveelheid wind in uw tuin wordt ook meegenomen. Ook zullen we met u bespreken welke van de huidige beplanting kan blijven staan en welke beplanting verwijderd moet worden.

Het 3D tuinontwerp is een perfecte basis voor het beplantingsplan. Het beplantingsplan bestaat namelijk uit een tekening waar de plek van de beplanting staat aangegeven. Ook behoort bij het beplantingsplan een plantlijst. De plantlijst geeft een overzicht van het aantal gebruikte planten per soort. 

Vakbekwame hoveniers

Bij Van Beem Hoveniers heeft u één aanspreekpunt voor uw gehele tuinproject. Wij hebben een hecht team van hoveniers met ruime ervaring. Zij werken vakkundig en hebben veel plantenkennis. Onze hoveniers gebruiken professionele machines en de beste materialen. En zoals vanzelfsprekend zorgen ze bij elke klus dat het tuinproject naar volle tevredenheid afgerond wordt.

De ervaring van onze klanten

Het hoveniersbedrijf Van Beem Hoveniers scoort een gemiddeld klantcijfer van een 9,4! Bekijk onze reviews via; https://klantenvertellen.nl/referenties/mooieverandas_nl/.

Kom langs in onze 10.000m² showroom

Het hoveniersbedrijf Van Beem Hoveniers zit gevestigd in van Beem. Van Beem heeft een overdekte showroom van 10.000m² gevestigd in Zwanenburg, nabij Schiphol. In onze showroom vindt u een uitgebreid assortiment van onze producten en materialen. Maak een afspraak via het contactformulier met de specialisten van Van Beem Hoveniers of kom langs in onze showroom om u te laten inspireren.

Neem contact op of maak een afspraak

Bent u op zoek naar een hovenier voor het aanleggen van uw tuin en woont u in (de omgeving van) Haarlem? Vul uw gegevens in via het contactformulier ‘maak een afspraak’, zodat wij contact met u kunnen opnemen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij zijn 7 dagen per week geopend en bereikbaar via 020 497 4662.