Het hoveniersbedrijf voor het aanleggen van uw tuin in de regio van Bloemendaal

De aanleg van een tuin is specialistisch vakwerk. Van Beem Hoveniers heeft alle specialismen in huis op het gebied van tuinaanleg. Onze hoveniers leggen uw tuin dan ook vakkundig en met passie aan. De grote van uw tuin maakt voor ons geen verschil, Van Beem Hoveniers staat graag voor u klaar. 

Onze werkwijze

Om uw tuin zo goed mogelijk naar uw wensen aan te leggen, starten we het tuinproject in onze showroom. In de showroom bespreken we uw wensen en laten we onze producten en materialen zien. Tijdens dit adviesgesprek kunt u aangeven of u tegen betaling een 3D tuinontwerp door ons ervaren team van tuinontwerpers wilt laten maken. Na dit adviesgesprek gaan we de offerte voor u uitwerken, die we vervolgens bespreken in onze showroom samen met het eventueel gemaakte 3D tuinontwerp.

Ook komt onze hovenier bij u op locatie om van de huidige situatie een aantal foto’s te maken, en uw tuin zal tijdens deze afspraak opgemeten worden. Onze hovenier zal ook naar de bodemgesteldheid, zon inval en zichtlijnen met de omgeving kijken. Verder wordt bij deze afspraak de exacte locatie van alle producten bepaalt.

Als de materialen binnen zijn en de plaatsingsdata gearriveerd is, gaan we van start met het project in de tuin. We starten met het leeghalen van de tuin, waarbij de oude materialen worden afgevoerd, de tuin wordt afgegraven en wordt geëgaliseerd. Als deze fase klaar is kunnen we met de nieuwe materialen aan de slag gaan; denk hierbij aan de bestrating, het plaatsen van een schutting, borders enz. Vervolgens wordt de tuin aangekleed met eventueel gras en beplanting. Op de afgesproken dag wordt uw tuin opgeleverd, waarna u kunt genieten van uw droomtuin.

3D tuinontwerp

Elke tuin, groot of klein, verdient het om optimaal ingericht te worden. Bij ons heeft u de mogelijkheid om door ons ervaren team van tuinontwerpers een goed en passend 3D tuinontwerp te laten maken. Wij bespreken met u uw wensen en ontwerpen aan de hand daarvan uw tuinontwerp. Naast het 3D tuinontwerp en de tuinfilm kunt u het ontwerp uitbreiden met een matenplan, materiaallijst en beplantingsplan.

We bekijken samen met u het gemaakte 3D tuinontwerp in onze bioscoop op groot scherm. U wandelt virtueel in uw nieuwe droomtuin, waarbij wij verschillende tijdstippen kunnen simuleren. Zo ziet u goed het effect van het gemaakte verlichtingsplan in de volle zon, bij schemering maar ook in het donker.

Tuinverlichting

Goede tuinverlichting is essentieel, het is een belangrijk sfeerelement om uw tuin ook in de avonduren optimaal tot zijn recht te doen komen. Wij verkopen de moderne tuinverlichting-systemen van het A-merk In-Lite, met naast ingebouwde en los te plaatsen grondspots, ook staande lampen, wandlampen en opbouwlampen. Dit alles wordt aangestuurd met een modern systeem dat u in staat stelt de tuinverlichting in groepen in te schakelen.

Hoe gaat het maken van een verlichtingsplan in zijn werking?

Bij tuinverlichting geldt hetzelfde als voor de rest van uw tuin: het moet een geheel vormen. Het is belangrijk om naast het tuinontwerp een verlichtingsplan op te laten stellen, zodat u optimaal gebruik maakt van de sterke punten van uw tuin. Bij het maken van een verlichtingsplan kijken we samen met u welke onderdelen van de tuin verlicht moeten worden. Verder bepaalt de hovenier in samenspraak met u welke sfeer u wilt creëren en verwerkt dit in het verlichtingsplan. 

Zodra er besloten is op welke plekken in de tuin verlichting moet komen, gaan we per element bepalen wat de functie hiervan is en wat voor licht hier het beste past. Zo kan er voor gekozen worden om sfeervol te verlichten, maar er kan ook voor gekozen worden om elementen in de tuin te accentueren. In het laatste geval is er vaak een hogere intensiteit nodig. 

Als de functie van de verlichting per onderdeel bepaald is gaan we per onderdeel na welk type armatuur u wilt toepassen. Met grondspots kan er gemakkelijk iets gemarkeerd of uitgelicht worden vanaf de grond. Voor het sfeervol oplichten van een border of oprit, is een staande lamp uitermate geschikt. Wandlampen kunnen goed ingezet worden voor het verlichten van een muur of schutting.

Beplantingsplan

Naast het tuinontwerp kunnen wij ook een gedetailleerd beplantingsplan voor u opstellen, waarmee u een nog beter inzicht krijgt van het eindbeeld van uw nieuwe tuin. We beginnen met een beplantingsplan door eerst naar uw wensen te luisteren. Vervolgens wordt er gekeken naar de grondsoort: welke planten groeien bij u het beste? Er wordt ook gekeken naar verschillende factoren in uw tuin, zoals de stand van de zon en de hoeveelheid wind. En er zal besproken worden welke van de huidige beplanting kan blijven staan en welke verwijderd moet worden.

Het 3D tuinontwerp biedt de beste basis voor het beplantingsplan. Het beplantingsplan bestaat namelijk uit een tekening waar de plek van de beplanting staat aangegeven. Een plantlijst behoort ook tot het beplantingsplan. De plantlijst geeft een overzicht van het aantal gebruikte planten per soort.

Vakbekwame hoveniers

Persoonlijke aanpak staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom heeft u bij ons één aanspreekpunt voor uw gehele tuinproject, die het hele proces voor u begeleidt. Onze hoveniers beschikken over ruime ervaring en zijn goed op elkaar ingespeeld, waardoor uw tuin altijd tot in de puntjes afgewerkt zal zijn. Wij beschikken over professionele machines en werken volgens de nieuwste methodes. Ook zullen onze hoveniers alles netjes achter laten als ze klaar zijn.

De ervaring van onze klanten

Het hoveniersbedrijf Van Beem Hoveniers scoort een gemiddeld klantcijfer van 9,4! Bekijk onze reviews via https://klantenvertellen.nl/referenties/mooieverandas_nl/.

Bezoek onze overdekte 10.000m² showroom

Het hoveniersbedrijf Van Beem Hoveniers zit gevestigd in Van Beem. Van Beem heeft een overdekte showroom van 10.000m² gevestigd in Zwanenburg, nabij Schiphol. In onze showroom vindt u een uitgebreid assortiment van onze producten en materialen. Maak een afspraak via het contactformulier met de specialisten van Van Beem Hoveniers of kom langs in onze showroom om u te laten inspireren.

Neem contact op of maak een afspraak

Bent u op zoek naar een hovenier voor het aanleggen van uw tuin en woont u in (de omgeving van) Bloemendaal? Vul uw gegevens in via het contactformulier ‘maak een afspraak’, zodat wij contact met u kunnen opnemen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij zijn 7 dagen per week geopend en bereikbaar via 020 497 4662.