Het hoveniersbedrijf voor het aanleggen van uw tuin in de regio van Badhoevedorp

Van Beem Hoveniers is uw hoveniersbedrijf voor alle soorten tuinaanleg. Van het her aanleggen van uw tuin en/of renoveren van uw oude tuin d.m.v. het gebruik van de materialen die in uw tuin aanwezig zijn, tot het compleet opnieuw inrichten van uw tuin met nieuwe materialen. Van Beem Hoveniers heeft alle specialismen in huis voor een complete tuinaanleg.

Onze werkwijze

Bij een tuin aanleggen komt veel kijken. Het is niet alleen een kwestie van bestrating en beplanting aanbrengen, er zit een heel doordacht plan achter. We starten daarom het tuinproject met een bezoek aan onze showroom, zodat we uw wensen kunnen bespreken en onze materialen en producten kunnen laten zien. U kunt bij dit adviesgesprek aangeven of u tegen betaling een 3D tuinontwerp door ons wilt laten maken. Na dit adviesgesprek gaan we de offerte voor u uitwerken, die we vervolgens bespreken in onze showroom samen met het eventueel gemaakte 3D tuinontwerp.

Onze hovenier komt natuurlijk ook bij u op locatie om alles op te meten. De hovenier zal dan ook met u de exacte locatie bepalen van alle onderdelen. Hij zal ook kijken naar de bodemgesteldheid, zon inval en zichtlijnen met de omgeving. Tijdens deze afspraak zal hij ook nog wat foto’s maken van de huidige situatie.

We gaan van start met het tuinproject als de materialen binnen zijn en de plaatsingsdata gearriveerd is. Als eerst wordt de tuin leeg gehaald, waarbij de oude materialen worden afgevoerd, de tuin wordt afgegraven en wordt geëgaliseerd. Als deze fase klaar is kunnen we met de nieuwe materialen aan de slag gaan; denk hierbij aan de bestrating, het plaatsen van een schutting, borders enz. Vervolgens wordt de tuin aangekleed met eventueel gras en beplanting. Op de afgesproken dag wordt uw tuin opgeleverd, waarna u kunt genieten van uw droomtuin.

3D tuinontwerp

Een tuin aanleggen begint bij de basis: een goed tuinontwerp. Wij luisteren naar uw wensen, geven uw wensen vorm, voegen onze kennis er aan toe, en vanuit daar ontwerpen wij uw 3D tuinontwerp. Naast het 3D tuinontwerp en de tuinfilm kunt u het ontwerp uitbreiden met een matenplan, materiaallijst en beplantingsplan.

We bekijken samen met u het gemaakte tuinontwerp in onze bioscoop op groot scherm. Zo beleeft u uw nieuwe tuin alsof u er midden in staat. We presenteren in het ontwerp verschillende tijdstippen; in de volle zon, maar ook bij schemering en in het donker, zodat u het effect van het verlichtingsplan kunt bekijken.

Tuinverlichting

Tuinverlichting is een belangrijk sfeerelement om uw tuin ook in de avonduren optimaal tot zijn recht te doen komen. Van Beem Hoveniers heeft een echte specialist in huis als het gaat om tuinverlichting. Wij verkopen de moderne tuinverlichting-systemen van het A-merk In-Lite, met naast ingebouwde en los te plaatsen grondspots ook staande lampen, wandlampen en opbouwlampen. Dit alles wordt aangestuurd met een modern systeem dat u in staat stelt de tuinverlichting in groepen in te schakelen.

Hoe gaat het maken van een verlichtingsplan in zijn werking?

Bij Van Beem Hoveniers heeft u de mogelijkheid om een verlichtingsplan op te laten stellen, zodat u precies weet waar alle verlichting komt te staan en de functie ervan. Bij het maken van een verlichtingsplan brengen we samen met u in kaart welke onderdelen van de tuin verlicht moeten worden. Verder bepaalt de hovenier in samenspraak met u welke sfeer u wilt creëren en verwerkt dit in het verlichtingsplan. 

Zodra we samen gekeken hebben op welke plekken in de tuin verlichting moet komen, gaan we per element bepalen wat de functie hiervan is en wat voor licht hier het beste past. Zo kan er voor gekozen worden om elementen in de tuin te accentueren, maar ook kan er voor gekozen worden om sfeervol te verlichten. Bij het accentueren van elementen is er vaak een hogere intensiteit nodig. 

Als de functie van de verlichting per onderdeel bepaald is gaan we per onderdeel na welk type armatuur u wilt toepassen. Met grondspots kan er gemakkelijk iets gemarkeerd of uitgelicht worden vanaf de grond. Voor het sfeervol oplichten van een border of oprit, is een staande lamp uitermate geschikt. Wandlampen kunnen goed ingezet worden voor het verlichten van een muur of schutting.

Beplantingsplan

Een beplantingsplan maken gaat verder dan het maken van een tuinontwerp. Er komt veel plantenkennis en creativiteit bij kijken. We starten een beplantingsplan met het luisteren naar uw wensen. Binnen het beplantingsplan wordt er rekening gehouden met de seizoenen, de hoeveelheid wind en de stand van de zon. Ook zal er gekeken worden naar de grondsoort: Welke planten groeien bij u het beste? En natuurlijk bespreken we welke van de huidige beplanting kan blijven staan en welke beplanting verwijderd moet worden.

Het 3D tuinontwerp biedt een goede basis voor het beplantingsplan. Het beplantingsplan bestaat namelijk uit een tekening waar de plek van de beplanting staat aangegeven. Ook behoort bij het beplantingsplan een plantlijst. De plantlijst geeft een overzicht van het aantal gebruikte planten per soort. 

Vakbekwame hoveniers

Wij houden van persoonlijke aanpak, daarom heeft u bij ons één aanspreekpunt voor uw gehele tuinproject. Wij hebben een hecht team van hoveniers met vele jaren ervaring. Onze hoveniers werken professioneel en vakkundig en beschikken over veel kennis op het gebied van tuinaanleg. Zij zorgen er dan ook graag voor dat alles zorgvuldig en perfect afgewerkt is, en laten alles netjes achter als ze klaar zijn.

De ervaring van onze klanten

Het hoveniersbedrijf Van Beem Hoveniers scoort een gemiddeld klantcijfer van 9,4! Bekijk onze reviews via https://klantenvertellen.nl/referenties/mooieverandas_nl/.

Bezoek onze overdekte 10.000m² showroom

Het hoveniersbedrijf Van Beem Hoveniers zit gevestigd in Van Beem. Van Beem heeft een overdekte showroom van 10.000m² gevestigd in Zwanenburg, nabij Schiphol. In onze showroom vindt u een uitgebreid assortiment van onze producten en materialen. Maak een afspraak via het contactformulier met de specialisten van Van Beem Hoveniers of kom langs in onze showroom om u te laten inspireren.

Neem contact op of maak een afspraak

Bent u op zoek naar een hovenier voor het aanleggen van uw tuin en woont u in (de omgeving van) Badhoevedorp? Vul uw gegevens in via het contactformulier‘maak een afspraak’, zodat wij contact met u kunnen opnemen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij zijn 7 dagen per week geopend en bereikbaar via 020 497 4662.