Het hoveniersbedrijf voor het aanleggen van uw tuin in de regio van Amstelveen

Wilt u een unieke, verrassende tuin aanleggen? Het hoveniersbedrijf Van Beem Hoveniers legt graag uw droomtuin aan passend bij uw identiteit, en helemaal aangepast aan uw specifieke wensen. Wij staan al jaren bekend om ons vakkundige manier van werken, persoonlijke aanpak en een hecht team van hoveniers.

Onze werkwijze

Een perfect ontworpen tuin dient perfect aangelegd te worden. We starten het tuinproject in onze showroom, waar we uw wensen bespreken en onze producten en materialen kunnen laten zien. Tijdens dit adviesgesprek kunt u aangeven of u tegen betaling een 3D tuinontwerp wilt laten maken door ons ervaren team van tuinontwerpers. Zodra we uw wensen besproken hebben gaan we aan de slag met het uitwerken van de offerte. Deze bespreken we vervolgens in onze showroom, samen met het eventueel gemaakte 3D tuinontwerp.

Onze hovenier zal ook bij u op locatie komen om naar de bodemgesteldheid te kijken, zon inval en zichtlijnen met de omgeving. Hij zal foto’s maken van de huidige situatie en uw tuin zal opgemeten worden. De exacte locatie van de producten zal tijdens deze afspraak ook bepaald worden.

Zodra de plaatsingsdata gearriveerd is en de materialen binnen zijn kunnen we met het tuinproject van start gaan. We starten het project met het leeghalen van de tuin, waarbij de oude materialen worden afgevoerd, de tuin wordt afgegraven en wordt geëgaliseerd. Vervolgens kunnen we met de nieuwe materialen aan de slag gaan; denk hierbij aan de bestrating, het plaatsen van een schutting, borders enz. Na de afronding van deze fase wordt de tuin aangekleed met eventueel gras en beplanting. Op de afgesproken dag wordt uw tuin opgeleverd, waarna u kunt genieten van uw droomtuin.

3D tuinontwerp

U heeft bij ons de mogelijkheid om een 3D tuinontwerp te laten maken door ons ervaren team van tuinontwerpers. Wij zullen eerst met u uw wensen bespreken en ontwerpen aan de hand daarvan het tuinontwerp. Het uitgangspunt is dat er een ontwerp op tafel komt te liggen die helemaal bij uw persoonlijke wensen aansluit.

In onze 10.000m² showroom presenteren we het gemaakte tuinontwerp in onze bioscoop. We kunnen u hierdoor virtueel door uw nieuwe tuin laten wandelen. We simuleren verschillende tijdstippen; in de volle zon, bij schemering maar ook in het donker, zodat u het verlichtingsplan meteen kunt ervaren. Het 3D tuinontwerp kan uitgebreid worden met een matenplan, materiaallijst en beplantingsplan.

Tuinverlichting

Tuinverlichting zorgt voor sfeer in uw tuin, maar ook voor veiligheid. Op zomerdagen kunt u ’s avonds langer buiten blijven zitten, en ’s winters zorgt buitenverlichting ervoor dat u vanuit huis kunt genieten van uw sfeervol verlichte tuin. Wij verkopen de moderne tuinverlichting-systemen van het A-merk In-Lite, met naast ingebouwde en los te plaatsen grondspots, ook staande lampen, wandlampen en opbouwlampen. Dit alles wordt aangestuurd met een modern systeem dat u in staat stelt de tuinverlichting in groepen in te schakelen.

Hoe gaat het maken van een verlichtingsplan in zijn werking?

Wilt u optimaal gebruik maken van de sterke punten van uw tuin? Bij ons heeft u de mogelijkheid om verlichtingsplan op te laten stellen. Bij het maken van een verlichtingsplan brengen we samen met u in kaart welke onderdelen van de tuin verlicht moeten worden. Ook bespreken we met u welke sfeer u wilt creëren in de tuin en verwerken dit in het verlichtingsplan.

Zodra er besloten is op welke plekken in de tuin verlichting moet komen, gaan we per element bepalen wat de functie hiervan is en wat voor licht hier het beste past. Zo kan er gekozen worden om sfeervol te verlichten, maar er kan ook voor gekozen worden om elementen in de tuin te accentueren. In het laatste geval is er vaak een hogere intensiteit nodig. 

Als de functie van de verlichting per onderdeel bepaald is gaan we per onderdeel na welk type armatuur u wilt toepassen. Met grondspots kan er gemakkelijk iets gemarkeerd of uitgelicht worden vanaf de grond. Voor het sfeervol oplichten van een border of oprit, is een staande lamp uitermate geschikt. Wandlampen kunnen goed ingezet worden voor het verlichten van een muur of schutting.

Beplantingsplan

Het beplantingsplan is een essentieel onderdeel van uw tuin. Met beplanting kun je niet alleen kleuren en structuren in je tuin inbrengen, maar ook kun je door de juiste toepassing van beplanting verschillende ruimtes creëren. Wij luisteren graag naar uw wensen en maken aan de hand daarvan het beplantingsplan. Wij kijken naar welke sfeer u wilt creëren en welke grondsoort past bij de beplanting die u graag terugziet in uw tuin. Ook wordt er gekeken naar de stand van de zon en de hoeveelheid wind in uw tuin. En natuurlijk bespreken we welke van de huidige beplanting kan blijven staan en welke beplanting verwijderd moet worden.

Het 3D tuinontwerp is een perfecte basis voor het beplantingsplan. Het beplantingsplan bestaat namelijk uit een tekening waar de plek van de beplanting staat aangegeven. Ook behoort bij het beplantingsplan een plantlijst. De plantlijst geeft een overzicht van het aantal gebruikte planten per soort. 

 

Vakbekwame hoveniers

Bij ons heeft u één aanspreekpunt die het hele tuinproject voor u begeleidt. Wij hebben een zeer hecht team van hoveniers met ruime ervaring. Onze hoveniers werken vakkundig en zorgvuldig, en zorgen dat alles perfect is afgewerkt. Als het tuinproject klaar is zorgen ze er dan ook voor dat alles netjes achter gelaten wordt.

De ervaring van onze klanten

Het hoveniersbedrijf Van Beem Hoveniers scoort een gemiddeld klantcijfer van 9,4! Bekijk onze reviews via https://klantenvertellen.nl/referenties/mooieverandas_nl/.

Bezoek onze overdekte 10.000m² showroom

Het hoveniersbedrijf Van Beem Hoveniers zit gevestigd in Van Beem. Van Beem heeft een overdekte showroom van 10.000m² gevestigd in Zwanenburg, nabij Schiphol. In onze showroom vindt u een uitgebreid assortiment van onze producten en materialen. Maak een afspraak via het contactformulier met de specialisten van Van Beem Hoveniers of kom langs in onze showroom om u te laten inspireren.

Neem contact op of maak een afspraak

Bent u op zoek naar een hovenier voor het aanleggen van uw tuin en woont u in (de omgeving van) Amstelveen? Vul uw gegevens in via het contactformulier ‘maak een afspraak’, zodat wij contact met u kunnen opnemen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij zijn 7 dagen per week geopend en bereikbaar via 020 497 4662.